بررسی منابع حقوق داخلی و بین‌الملل محصولات کشاورزی ارگانیک
کد مقاله : 1155-GAFR
نویسندگان
محمد برزعلی *
عضو هیئت علمی سازمان تحقیقات کشاورزی
چکیده مقاله
بررسی اجمالی اسناد بالادستی از جمله قوانین برنامه های توسعه کشور نشان می‌دهد که تولید محصولات ارگانیک در سال‌های اخیر از دیدگاه کیفیت غذایی و حفظ پایداری منابع پایه مورد توجه قانونگذاران داخلی قرار گرفته‌است. همچنین در سطح بین‌الملل نیز ملاحظات خاصی در حوزه تامین امنیت غذایی به‌ویژه در حوزه حفظ تنوع زیستی در کشاورزی و حقوق مکتسبه از آن در جوامع محلی، کیفیت و سلامت محصولات غذایی در مراودات تجاری بین‌المللی بوجود آمده‌است. لذا پیشنهاد می‌گردد چگونگی اجرای سیاست های کلی ابلاغی در قوانین مصوبه چند سال اخیر در حوزه تولید محصولات ارگانیک و آخرین کنوانسیون‌های مرتبط با واردات و صادرات این محصولات مورد بررسی اجمالی قرار گیرد.
کلیدواژه ها
سیاست‌های کلی نظام، قوانین برنامه‌های توسعه، کشاورزی زیستی، کنوانسیون‌های بین‌المللی.
وضعیت: پذیرفته شده مشروط