بررسی نقش حشرات خوراکی بعنوان ابزاری برای دستیابی به حق امنیت غذایی در جهان |
کد مقاله : 1151-GAFR |
نویسندگان |
داریوش منصوری رضی *1، محبوبه شریفی2، کیمیا انتظاری3 1دانشجوی کارشناسی ارشد حشره شناسی کشاورزی، گروه باغبانی و گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران. 2بخش تحقیقات گیاهپزشکی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، گرگان، ایران 3دانشجوی کارشناسی گیاهپزشکی، گروه باغبانی و گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران. |
چکیده مقاله |
در مواجهه با افزایش جمعیت، ناامنی غذایی به عنوان یک چالش جهانی در حال ظهور است. حشرات خوراکی منبع عالی پروتئین، چربی، ویتامینها و مواد معدنی هستند. در طول تاریخ، حشرهخواری در بسیاری از فرهنگها، بهویژه در بخشهایی از آفریقا، آسیا، آمریکای لاتین و اقیانوسیه یک عمل رایج بوده است. مصرف حشرات بهعنوان غذا فقط برای انسان مفید نخواهد بود، بلکه فواید زیست محیطی و اجتماعی-اقتصادی نیز دارد. ارزیابیهای سمشناسی غذایی انجام شده در چین نشان داد که حشرات خوراکی برای مصرف عمومی توسط چینیها بیخطر هستند، اما آلرژی و سایر مسائل مربوط به ایمنی مواد غذایی را نباید نادیده گرفت. دانشمندان هلندی در حال پرورش حشرات خوراکی برای رفع نگرانیهای امنیت غذایی بین المللی هستند. هدف تحقیقات آنها ایجاد یک راه حل جهانی ایمن و موثر برای مشکلات به هم پیوسته تغییرات آب و هوایی و افزایش تقاضای جهانی برای پروتئین است. کار مقدماتی آنها امیدوارکننده است، زیرا نشان میدهد که در مقایسه با سایر منابع گوشت، حشرات میتوانند منبعی کارآمد باشند. پایداری یکی از ارکان امنیت غذایی است: این پایداری مبتنی بر تعهد نسلهای کنونی به مراقبت از عوامل محیطی است که امنیت غذایی را تضمین میکند تا نسلهای آینده نیز بتوانند از امنیت غذایی برخوردار باشند. حشرات منبع غذایی پایدار برای جوامع قرن بیست و یکم هستند زیرا حشرات میتوانند تمام نیازهای تغذیهای انسان را برآورده کنند در حالیکه به منابع کمتری برای تولید نیاز دارند. |
کلیدواژه ها |
حشره خواری، پرورش حشرات، قانونگذاری، امنیت غذایی، منابع غنی پروتئینی |
وضعیت: پذیرفته شده مشروط |