رویکرد اسناد بین المللی محیط زیستی بر امنیت غذایی و محصولات تراریخته
کد مقاله : 1143-GAFR
نویسندگان
زهره معصومشاهی *1، محدثه صادقیان لمراسکی2
1دانشجوی دکتری، گروه حقوق جزا و جرم شناسی، دانشکده علوم انسانی، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران.
2هیات علمی تمام وقت ازاد واحد گرگان
چکیده مقاله
منابع ژنتیکی گیاهی یکی از ارزشمندترین منابع طبیعی هر کشوری محسوب می‌شود به طوری که اساس حیات، محیط زیست، امنیت غذایی و.. به این منابع بستگی دارد. با این حال، تحولات چند دهه اخیر تغییراتی را در رابطه با وضعیت این منابع به وجود آورده است. نخستین تحول در این خصوص، پیشرفت علم زیست فناوری ست، که دستکاری ژنتیکی گیاهان و ایجاد ارقام گیاهی جدید را امکان‌پذیر ساخته و این امر به نوبه خود موجب افزایش ارزش این منابع گردیده است. در این مقاله سعی شده است با روش توصیفی تحلیلی به بررسی اسناد بین المللی مرتبط با محصولات تراریخته پرداخته شود. نتایج نشانگر دستیابی به نگرشی واحد میان اسناد بین المللی با ارجحیت حفظ تنوع زیستی است زیرا جوامع در حال توسعه، با ضیق زمانی جهت حفاظت از منابع ژنتیک گیاهی خود، در مواجهه با تغییرات زیست محیطی جهان، روبه‌رو هستند و پیش‌بینی حمایت همزمان از حقوق کشاورزان و به‌نژادگران نیز در همین راستا و با هدف اطمینان از دسترسی منصفانه به منابع ژنتیک برای تولید محصولات کشاورزی ضروری بنظر می رسد.
کلیدواژه ها
اسناد بین المللی،محیط زیستی، امنیت غذایی،محصولات تراریخته .
وضعیت: پذیرفته شده مشروط