جایگاه فقه و حقوق تغذیه انسان درآیات قرآن کریم
کد مقاله : 1139-GAFR
نویسندگان
رضا تاج آبادی *1، کریم اسکندرلی2، مظاهر یوسفی1
1مرکز تحقیقات کشاورزی استان مرکزی
2مرکز تحقیقات کشاورزی گرگان
چکیده مقاله
چکیده:
بررسی ها نشان می دهد که دستورات فقهی و حقوقی اسلام مطابق با آخرین یافته های طبی و بهداشتی بوده و هیچ تضادی بین آنها وجود ندارد. مسلمانان با استفاده از آگاهی از قوانین و رعایت آداب صحیح غذا میتوانند عادات مناسبی داشته باشند و سلامتی و زندگی سالم را برای خود تضمین نمایند . برخی توصیه های فقهی و حقوقی قرآن کریم در مقوله تغذیه شامل توصیه به خوردن غذاهای حلال ، توصیه به پرهیز از خوردن غذاهای حرام ، توصیه به توجه به نوع تغذیه و تفکر در ساختار کیفی و ساختار کمّی آن و مصادیق متعدد دیگر می شود.
در قرآن کریم آیات فراوانی به بحث از فقه تغذیه و نقش آن در سلامت بشر پرداخته است .خوردن وآشامیدن از جمله مسائلی است که سعادت دنیوی و اخروی انسان با آن پیوند خورده و محدوده مشترکی بین مباحث دینی و علمی را تشکیل داده است.

خوردنی‌ها ونوشیدنی‌ها نباید به شکلی استفاده شود که آسیبهای اجتماعی و مفاسدی برای جامعه را به دنبال بیاورد و یا حقوق دیگران پایمال گردد . رعایت حقوق دیگران در تغذیه، عدم اسراف و تفریط در غذا خوردن، استفاده از غذاهای سالم و امنیت غذایی و سایر سفارشات دیگر غذایی از رهنمودهای فقهی و حقوقی قرآن در این زمینه می باشد .
کلیدواژه ها
حقوق تغذیه ،اخلاق غذا خوردن، طیب، تغذیه در قرآن ، فرهنگ تغذیه ، فقه تغذیه، غذای حلال و حرام.
وضعیت: پذیرفته شده مشروط