حقوق بهداشت و ایمنی غذای حلال
کد مقاله : 1129-GAFR
نویسندگان
ریحانه شاقلی *1، الهام آذرپژوه2
1استادیار آموزشی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد،ایران.
2دانشیار، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران
چکیده مقاله
غذا به‌عنوان مهم‌ترین عامل برای تعامل و ارتباط بین گروه‌های مختلف قومی، اجتماعی و مذهبی در نظر گرفته می‌شود. تحقیقات نشان داده است که بین دین و مصرف یک تعامل وجود دارد و دین یکی از مهم‌ترین عوامل تعیین‌کننده انتخاب مصرف‌کننده است. آنچه مسلم است و از منظر دینی و علمی نیز ثابت شده این است که، همانطور که غذای سالم در پرورش جسم اثر دارد غذای ناسالم موجب بیماری جسم می شود، این تأثیر در روح و روان انسان و خلق و خوی نیز وجود دارد.موضوع حلال و گسترش فرهنگ حلال با تمامی جذابیت‌ها و ظرفیت‌هایی که برای نزدیک‌شدن جوامع بشری به یکدیگر دارد، می‌تواند در رفع مشکلات و ناهنجاری‌های موجود در عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی در کشورهای مختلف مؤثر باشد، و به‌ظاهر حتی کشورهای غیراسلامی از آن حمایت ظاهری می‌نمایند؛ ولی در عمل با روش‌های گوناگونی از جمله برجسته‌سازی برندهای غیراسلامی و ایجاد موانع مختلف به تضعیف جایگاه برند حلال در کشورهای خود می‌پردازند دستیابی به ایمنی غذا در آموزة اسلامی مبتنی بر تغذیة سالم شامل جنبه‌های جسمی، روانی، معنوی و اجتماعی است؛ ضروری است سیاست‌گذاران عرصة سلامت به رویکرد تغذیه‌ای اسلام توجه کنند تا سلامت همه‌جانبة واقعی یا جامع‌نگر در جامعه حاصل گردد.
کلیدواژه ها
غذای حلال، بهداشت، ایمنی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی