حقوق مالکیت فکری در زنجیره‌های کشاورزی و مواد غذایی
کد مقاله : 1104-GAFR (R1)
نویسندگان
امید یخکشی *1، حامد بی آبی2، قاسم خدری3، ایمان محمد علی پور ملکشاه4
1کارشناس
2ندارد
3رئیس اداره آموزش های رسمی
4کارشناس آموزش کارکنان مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی گلستان (واحد آموزشی شهید روحانی فرد کردکوی)
چکیده مقاله
چکیده
مقاله حاضر به بررسی و تجزیه و تحلیل چندین پژوهش و مقاله با تمرکز بر حقوق مالکیت معنوی (IPR) در بخش کشاورزی و مواد غذایی پرداخته است. برای این منظور مقاله حاضر با استفاده از تجزیه و تحلیل کتاب سنجی و تکنیک های مروری نظام مند ادبیات موضوع، با هدف کشف بحث ها و بینش های کلیدی در این زمینه انجام شد. با استفاده از تحلیل محتوا، ادبیات موضوع در چند خوشه اصلی طبقه بندی و مورد بحث قرار گرفت: تأثیر حقوق مالکیت معنوی بر فناوری و نوآوری، نقش حقوق مالکیت معنوی در توسعه پایدار، تقاطع بین حقوق مالکیت معنوی و تحقیق و توسعه، بحث در مورد نشانه های جغرافیایی و مدیریت و سیاست حقوق مالکیت فکری. این خوشه ها دیدگاه های متنوعی را در مورد نقش حقوق مالکیت معنوی در بخش کشاورزی غذایی ارائه کردند، از جمله تقویت نوآوری و پایداری و نگرانی ها در مورد تمرکز قدرت، حقوق کشاورزان، اثرات زیست محیطی و نتایج اجتماعی و اقتصادی
کلیدواژه ها
حقوق مالکیت فکری، کشاورزی، مواد غذایی، فناوری و نوآوری، توسعه پایدار، تحقیق و توسعه
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی