مصوبات بین‌المللی و حق بر غذای سالم: تحلیل حقوقی از منظر FAO و WHO
کد مقاله : 1097-GAFR
نویسندگان
مریم حسنی *
استادیار،گروه علوم و صنایع غذایی، واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی، شاهرود، ایران
چکیده مقاله
حق بر غذای سالم اساساً یک حق نسل دوم بشر است و با مسائل قابل اجرا مانند سایر حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مواجه است. برای موجودیت، رشد و توسعه جامعه باید منافع اعضا حفظ شود. ایمنی مواد غذایی یکی از مسائل حیاتی بهداشت عمومی و امنیت جهانی است که می‌ تواند پیامد های گسترده‌ ای بر سلامت انسان و اقتصاد جوامع داشته باشد. سازمان غذا و کشاورزی (FAO) و سازمان بهداشت جهانی (WHO) با تدوین و تصویب استاندارد ها و مصوبات بین‌المللی، نقش مهمی در تضمین ایمنی مواد غذایی ایفا می‌کنند. این مقاله به بررسی جامع این مصوبات، چارچوب‌های حقوقی بین‌ المللی مرتبط با ایمنی مواد غذایی، نقش سازمان‌ های مذکور در حمایت از توسعه پایدار، و تأثیرات این مصوبات بر تدوین قوانین ملی کشورها می‌پردازد. همچنین چالش‌های اجرای مصوبات بین‌ المللی و راه‌حل‌ های حقوقی برای تقویت ایمنی مواد غذایی و سلامت عمومی در سطح جهانی نیز تحلیل خواهد شد.
کلیدواژه ها
بهداشت عمومی، سازمان غذا و کشاورزی، سازمان بهداشت جهانی ، مصوبات بین‌المللی.
وضعیت: پذیرفته شده مشروط