ابعاد حق بر غذا در حقوق بین‌الملل و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
کد مقاله : 1084-GAFR (R1)
نویسندگان
حسن بیارجمندی *
عضو هیات علمی
چکیده مقاله
غذا با خلقت و ماهیتِ همواره نیازمند انسان به آن پیوند دارد؛ از این رو حق حیات به عنوان بنیادی‌ترین حق بشری همواره وابسته بر حق بر غذا و این خود ضامن حق بر سلامت و تاثیرگذار بر عمده حقوق فردی و جمعی اوست.تاریخ بشری در همه اعصار آن شاهد تکاپوی انسان و ملل مختلف در سرتاسر کره زمین برای استیفای این حق و تضمین آن حتی به بهای جنگ‌های خونین بوده است.در عصر کنونی با توجه به پیشرفت‌های جوامع بشری و تجربیات قرون متمادی حق بر غذا در حقوق بین‌الملل معاصر و تامین آن با همکاری‌ بین کشورها از جایگاه شناخته شده ای برخوردار است. ضمن اینکه بطور خاص دولت‌ها این حق را در قانون اساسی خود وضع و متعهد به حمایت و تامین آن هستند .نویسنده در این مقاله به این سئوال های اصلی پاسخ می دهد که مبنای حقوقی تعهد دولت ها از جمله جمهوری اسلامی ایران نسبت به حق بر غذا چیست؟ و جمهوری اسلامی ایران براساس چه دیدگاهی این تعهد را مورد حمایت و تضمین قرار داده است؟
کلیدواژه ها
حق بر غذا ، حقوق بین‌الملل ، قانون اساسی ، جمهوری اسلامی ایران
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر