تأثیر تغییرات اقلیمی بر حق بر غذا در چارچوب حقوق بینالملل |
کد مقاله : 1082-GAFR |
نویسندگان |
فاطمه السادات قریشی محمدی * عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور |
چکیده مقاله |
تغییرات اقلیمی یکی از چالشهای بزرگ جهانی است که تأثیرات گستردهای بر محیط زیست، اقتصاد و حقوق بشر، بهویژه حق بر غذا دارد. افزایش دما، تغییر الگوهای بارش و وقوع پدیدههای آب و هوایی شدید، بهطور مستقیم بر تولیدات کشاورزی و امنیت غذایی جوامع آسیبپذیر تأثیر گذاشته و این امر منجر به نقض حق بر غذا بهعنوان یکی از حقوق بنیادین بشر میشود. در چارچوب حقوق بینالملل، حق بر غذا در اسناد متعددی از جمله میثاق بینالمللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به رسمیت شناخته شده و دولتها موظف به تضمین دسترسی پایدار به غذا برای همه افراد هستند. این مقاله با بررسی تأثیرات تغییرات اقلیمی بر کشاورزی و تولید غذا، به تبیین چگونگی نقش حقوق بینالملل در حمایت از حق بر غذا پرداخته و تعهدات دولتها و سازمانهای بینالمللی در این زمینه را تحلیل میکند. در نهایت، به چالشها و فرصتهای پیشروی جامعه بینالمللی در مقابله با اثرات تغییرات اقلیمی و تضمین امنیت غذایی پرداخته میشود.حقوقی و بینالمللی برای مقابله با بحرانهای ناشی از تغییرات اقلیمی و حفظ حق بر غذا ارائه میگردد. |
کلیدواژه ها |
تغییرات اقلیمی، حق بر غذا، امنیت غذایی، حقوق بینالملل، حقوق بشر |
وضعیت: پذیرفته شده مشروط |