حق غذا و اثر تغییرات اقلیمی در کشاورزی و امنیت غذایی
کد مقاله : 1079-GAFR (R1)
نویسندگان
پریسا شریفی نظام آباد *
کارشناس بخش گیاهپزشکی- مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان
چکیده مقاله
فرهنگ، سنت و تاریخ تمدن بشری در سراسر جهان عمیقاً تحت تأثیر کشاورزی قرار دارد. امنیت غذایی نقش بسیار مهمی در فرهنگ و سیاست‎های هر جامعه ایفا می‌کند . حق غذا یک حق بشری شناخته شده بین المللی است. این قانون از حق همه انسان‌ها برای زندگی با کرامت، عاری از گرسنگی، ناامنی غذایی و سوء تغذیه محافظت می‎کند. امروزه بخش کشاورزی به‌ منظور پاسخگویی به نیاز روزافزون غذا برای جمعیـت رو بـه رشـد کره زمین و فراهم کردن مواد غذایی کافی و مناسب، به میزان زیادی وابسـته بـه مصـرف مـواد شیمیایی می‌باشد. اما همواره این افزایش تولید با مشکلات زیست محیطی متعـددی ماننـد آلودگی منابع آب و خاک، بروز آفات و بیماری‌های جدید گیاهی، سوء تغذیـه و بیمـاری در اثـر کاهش کیفیت مواد غذایی روبرو شده است. گرسنگی و سوء تغذیه عموماً نتیجه ناتوانی فقیرترین اقشار مردم در دسترسی به غذا است. تغییرات اقلیمی با تأثیرات منفی بر کشاورزی و تنوع زیستی، میزان تولید محصولات غذایی را کاهش می‌دهند و این امر می‌تواند به تهدید جدی برای امنیت غذایی جوامع تبدیل شود. افزایش وقوع و شدت شیوع بیماری‎های گیاهی خطرات قابل توجه و فزاینده‎ای را برای بهره‎وری اولیه، امنیت غذایی جهانی و از دست دادن تنوع زیستی برای بسیاری از مناطق آسیب پذیر جهان به همراه دارد.
کلیدواژه ها
امنیت غذایی، حاکمیت غذایی، فرسایش ژنتیکی، بیمارگرهای گیاهی.
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر