بررسی تاثیر تغذیه و نقش آن در اخلاق با تکیه بر قرآن و احادیث |
کد مقاله : 1070-GAFR (R1) |
نویسندگان |
حامد امیری * عضوهیات علمی دانشگاه |
چکیده مقاله |
چکیده هدف: مبداء پیدایش غذا از جانب خداوند است که جهت تندرستی ، تداوم حیات و توانمندی در انجام تـکـالیـف بـه انـسـان عـطا شده است. دین اسلام همواره بر بهداشت جسم و جان تاکید فراوان دارد، به نظر می رسدبررسی نقش تغذیه و تاثیر آن در اخلاق با تکیه بر قرآن و حدیث و دیدگاه حکیمان مسلمان به ویژه نظریه جسمانیه الحدوث بودن نفس، یک ضرورت است. روش: در پژوهش حاضر از روشهای مختلفی رجوع به اسناد تاریخی ومطالعات و ادبیات چاپ شده و چاپ نشده و برخی از مطالعات موردی که توسط نویسندگان که در طول سالیان متمادی انجام شده بود، مراجعه کرده و یافته های این تحقیق حاصل شد. یافتهها: در این تحقیق به بررسی پاره ای از رهنمودهای قرآنی احادیث معتبر معصومین علیهم السلام و مطالعه برخی تفاسیر قرآنی مهم و کتابهایی در شرح احادیث و نیز با الهام گیری از آموخته های حکیمان تمدن اسلامی به رهنمودهایی در امر تغذیه سالم پرداخته ایم. نتیجه گیری:الگوی تغذیه به دلایل وجدانی، تجربی و وحیانی، بر ابعاد جسمی و روانی انسان تأثیرگذار است؛ بهطوریکه پایه و بنیان یک زندگی موفق همراه با سازندگی و پشتکار را تشکیل میدهد. |
کلیدواژه ها |
تغذیه سالم، قرآن،خوردنیهای حلال، خوردنیهای حرام،احادیث معتبر |
وضعیت: پذیرفته شده مشروط |