بررسی تاثیر تغذیه و نقش آن در اخلاق با تکیه بر قرآن و احادیث
کد مقاله : 1070-GAFR (R1)
نویسندگان
حامد امیری *
عضوهیات علمی دانشگاه
چکیده مقاله
چکیده
هدف: مبداء پیدایش غذا از جانب خداوند است که جهت تندرستی ، تداوم حیات و توانمندی در انجام تـکـالیـف بـه انـسـان عـطا شده است. دین اسلام همواره بر بهداشت جسم و جان تاکید فراوان دارد، به نظر می رسدبررسی نقش تغذیه و تاثیر آن در اخلاق با تکیه بر قرآن و حدیث و دیدگاه حکیمان مسلمان به ویژه نظریه جسمانیه الحدوث بودن نفس، یک ضرورت است.
روش: در پژوهش حاضر از روشهای مختلفی رجوع به اسناد تاریخی ومطالعات و ادبیات چاپ شده و چاپ نشده و برخی از مطالعات موردی که توسط نویسندگان که در طول سالیان متمادی انجام شده بود، مراجعه کرده و یافته های این تحقیق حاصل شد.
یافته‌ها: در این تحقیق به بررسی پاره ای از رهنمودهای قرآنی احادیث معتبر معصومین علیهم السلام و مطالعه برخی تفاسیر قرآنی مهم و کتابهایی در شرح احادیث و نیز با الهام گیری از آموخته های حکیمان تمدن اسلامی به رهنمودهایی در امر تغذیه سالم پرداخته ایم.
نتیجه گیری:الگوی تغذیه به دلایل وجدانی، تجربی و وحیانی، بر ابعاد جسمی و روانی انسان تأثیرگذار است؛ به‌طوری‌که پایه و بنیان یک زندگی موفق همراه با سازندگی و پشتکار را تشکیل می‌دهد.
کلیدواژه ها
تغذیه سالم، قرآن،خوردنی‌های حلال، خوردنی‌های حرام،احادیث معتبر
وضعیت: پذیرفته شده مشروط