قوانین برچسب‌گذاری غذاهای تراریخته
کد مقاله : 1033-GAFR (R1)
نویسندگان
مانا مشکور1، جلال محمدزاده2، مسعود هاشمی شهرکی *3
1پژوهشگر مرکز تحقیقات و نوآوری سازمان اتکا، گرگان، ایران
2استادیار علوم و صنایع غذایی بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ، گرگان، ایران
3کارشناس تحقیقات علوم و صنایع غذایی بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ، گرگان، ایران
چکیده مقاله
باتوجه‌به نرخ روزافزون جمعیت و کمبود در منابع تولید محصولات کشاورزی، نیاز به استفاده از فناوری‌های نوین مانند اصلاح ژنتیکی محصولات ضروری به نظر می‌رسد. استفاده از بیوتکنولوژی در تولید مواد غذایی بحث‌های قابل‌توجهی را در مورد مزایا و خطرات مرتبط با استفاده از آن ایجاد کرده است. پذیرش مصرف‌کننده از غذاهای اصلاح شده ژنتیکی عاملی حیاتی است که آینده این فناوری را تحت تأثیر قرار می‌دهد. سیستم‌های نظارتی برای غذاهای تراریخته بر اساس کشور و مکان متفاوت است، اما همه آنها معمولاً سعی می‌کنند تضمین کنند که برای مصرف انسان و محیط‌زیست ایمن هستند. وجود چارچوب قانونی شفاف بر اساس ایمنی و حقوق مصرف‌کنندگان که منجر به تولید مسئولانه محصولات تراریخته شود، در کنار سایر اقدامات می‌تواند در جلب پذیرش عمومی مؤثر باشد. در این مطالعه مروری به بررسی قوانین کشورهای مختلف در خصوص غذاهای تراریخته و همچنین اقدامات لازم جهت جلب اعتماد عمومی در پذیرش غذاهای تراریخته پرداخته می‌شود.
کلیدواژه ها
قوانین غذای تراریخته؛ بسته‌بندی غذای تراریخته؛ برچسب‌گذاری غذای تراریخته.
وضعیت: پذیرفته شده مشروط