بررسی عوامل موثر درگزارش کارشناس رسمی در خصوص تخریب و هدر رفتن گندم در مدت نگهداری در سیلوهای ساده |
کد مقاله : 1018-GAFR |
نویسندگان |
سید حسین حسینی قابوس * عضو هیات علمی گروه علوم و صنایع غذایی |
چکیده مقاله |
دانه غلات از جمله گندم می تواند به عنوان ارگانیسم زنده کلیه اعمال حیاتی ظاهری مانند تنفس، متابولیسم و رشد را انجام دهد. تمام اعمال حیاتی غله ذخیره شده به فرایندهای متابولیکی بستگی داشته و چنانچه شرایط نگهداری رعایت نگردد، دانه اغلب با کاهش وزن و از دست دادن برخی ترکیبات مواجه خواهد شد. هدف از این مقاله بررسی عوامل موثر در نتیجه امر کارشناسی جهت اظهار نظر در مواردی مانند محاسبه میزان موجودی گندم کارخانه با روش علمی و محاسبه افت رطوبت گندم در طول مدت زمان خرید و انبارداری می باشد که منجر به بخشی از کسری گندم در کارخانجات آرد می گردد. بررسی ها نشان داد که حفظ شرایط نگهداری در انبارهای ساده، با توجه به تمامی جهات شرایط رطوبت منطقه، شرایط گرمای منطقه و شرایط مساعد فعالیت میکرو ارگانیسم ها (کپک ها ) چندان قابل کنترل نیست. اما لازم است برای حفظ گندم دو فاکتور رطوبت و دما در توده گندم ذخیره سازی شده کاهش یابد. مستندات و نتایج آزمون های انجام شده و ثبت شده توسط مسئول فنی بهداشتی شرکت نگهداری گندم و نتایج آزمایشگاه شرکت غله بررسی گردد. و بدیهی است که رطوبت گندم در این انبارها با کاهش مواجه باشد واین کاهش رطوبت برای حفظ سلامت گندم در این منطقه ضروری می باشد. و باید در امر کارشناسی لحاظ گردد. |
کلیدواژه ها |
غلات، افت گندم، انبارداری، ضایعات، کسری گندم |
وضعیت: پذیرفته شده مشروط |